TV-Lite este un program de vizualizat canale TV online. Rulează pe sistemele de operare Linux și Windows. Poate folosi Sopcast si Acestream, dacă aceste programe sunt instalate. Folosește VLC pentru afișarea conținutului media, dar este în plan să se poata utiliza si MPV.

TV-Lite se dorește a fi un înlocuitor pentru programul TV-Maxe. TV-Maxe este un program foarte apreciat, însă, din păcate nu mai poate rula pe distribuțiile Linux actuale. A fost scris în Python 2, variantă de Python ce nu mai este suportată în Linux de ceva vreme, iar majoritatea distribuțiilor au scos Python 2 din lista pachetelor disponibile, începând din 2020. Lui TV-Lite îi lipsesc unele dintre funcționalitățile lui TV-Maxe, însă încearcă să rafineze un pic comportamentul altor funcționalități. Pastrează conceptul de „abonament” introdus de TV-Maxe și folosește chiar același format, astfel încât abonamentele de TV-Maxe și TV-Lite sunt compatibile.  TV-Lite încearcă să aducă însă îmbunatățiri în gestionarea listelor de canale și a abonamentelor, față de TV-Maxe.

Instrucțiuni pentru descărcare și instalare TV-Lite găsiți aici

Cum spuneam, pentru a folosi programul la adevăratul potențial, este necesar să aveți instalate Acestream și Sopcast.

Acestream e noul trend pentru TV P2P.  Recomand să căutați pachetul Snap, astfel încât vă va fi ușor să-l instalați pe Ubuntu și distribuțiile derivate din el. Oficial îl luați de la adresa următoare.

https://snapcraft.io/acestreamplayer

Sopcast, în schimb, pare a pierde teren, este din ce în ce mai puțin folosit, iar pe Linux pare abandonat de-a binelea. Utilizatorii mai experimentați pot să încerce să îl instaleze, dar este distribuit ca binar pe 32 biți ce necesită libstdc++5. Mai multe despre el găsiți la link-ul de mai jos:  

http://www.sopcast.org/download/linux.html

Vizionare plăcută!

Arch and Samba tribulations

09/28/21 00:33:32

I wrote this article after a whole evening of unsuccessful attempts to properly configure Samba on my Arch laptop. No matter what I did, i could not make my shares visible on the network. Also, none of the other shared folders from the networks were visible in Dolphin or any other file manager. In the end I found out the cause. It was the lack of the Avahi daemon from the computer.

read more…

TV-Lite has its own forum now

09/10/21 10:48:40

Please, go there and register. This forum needs content, badly. We are waitng for you. The boards are mainly in English, but special boards are planned for additional languages.

read more…

Un pic de comparație

09/10/21 10:42:40

Când am început lucrul la TV-lite, scopul meu era doar să fac un program care să suplinească golul lasat în urmă de TV-Maxe. TV-Maxe a fost unul din primele programe de IPTV pe care le știu, înainte ca IPTV-ul să prindă avânt. Programul este scris de Ovidiu Nițan  Prima versiune a apărut în 2010 și a fost activ dezvoltat până prin 2015. Scopul apariției sale a fost să suplinească lipsa unui player de Sopcast pe Linux. Programul folosea Python 2.7 și GTK+ 2.0. O altă dependență necesară pe Linux e GStreamer 0.10.
În 2020, multe distribuții de Linux, în frunte cu Ubuntu, au renunțat să suporte programele scrise în Python 2. Dacă Python 2, ca atare, nu a dispărut complet din repositorii, multe module necesare au dispărut. De asemenea a fost abandonat și GStreamer 0.10. Dacă până în 2020 s-au găsit metode de a instala TV-Maxe cam pe fiecare distribuție de Linux, din primăvara lui 2020 toate speranțele s-au năruit.
A fost momentul apariției lui TV-Lite.


read more…