November 21, 2020 at 7:32 PM

TV-Lite versiunea 0.2.1 a fost lansat


La doar o zi după lansarea 0.2.0, vin, iată, cu un nou release. Liniștiți-vă, sper să nu mai fie nevoie de un altul, mâine

Categorie: General
Postat de: oberon

Acest release nou nu are legătură cu cel de ieri, în nici un fel. Motivul apariției lui pe lume este că mă săturasem azi-dimineață de câte erori de Acestream îmi apăreau, în vreme ce „foiletam” prin listă. M-am decis să arunc o privire pe mesajele de debug ce încă se văd în consolă și, după o vreme am observat câteva lucururi.

Acestream este „manevrat” cu ajutorul protocolului http. Așa i se cere să se ducă și să ne transmită un flux media, tot așa i se cere să-l și oprească. Din nefericire, am observat că de oprit, nu-l oprea. Investigând, mi-am dat seama că îii transmiteam comanda aiurea. Am reparat, așadar această primă greșeală.

Însă, după „reparație”, chiar dacă Acestream se oprea și nu mai transmitea, ferestre de eroare mai continuau să apară. Am dat astfel de o a doua problemă, care era una clasică de desincronizare între două fire de execuție. Un fișier descris în scriere nu apuca să fie închis, înainte ca handlerul de Acestream să încerce să-l citească. Am „șurubărit-o” și p-asta, mai ales că defectul părea să aibă și alte efecte secundare.

Considerând aceste bug-uri suficient de importante, nu am avut decât să recurg la acest nou release, TV-Lite 0.2.1