TV-Lite este un program de vizualizat canale TV online. Rulează pe sistemele de operare Linux și Windows. Poate folosi Sopcast si Acestream, dacă aceste programe sunt instalate. Folosește VLC pentru afișarea conținutului media, dar este în plan să se poata utiliza si MPV.

TV-Lite se dorește a fi un înlocuitor pentru programul TV-Maxe. TV-Maxe este un program foarte apreciat, însă, din păcate nu mai poate rula pe distribuțiile Linux actuale. A fost scris în Python 2, variantă de Python ce nu mai este suportată în Linux de ceva vreme, iar majoritatea distribuțiilor au scos Python 2 din lista pachetelor disponibile, începând din 2020. Lui TV-Lite îi lipsesc unele dintre funcționalitățile lui TV-Maxe, însă încearcă să rafineze un pic comportamentul altor funcționalități. Pastrează conceptul de „abonament” introdus de TV-Maxe și folosește chiar același format, astfel încât abonamentele de TV-Maxe și TV-Lite sunt compatibile.  TV-Lite încearcă să aducă însă îmbunatățiri în gestionarea listelor de canale și a abonamentelor, față de TV-Maxe.

Instrucțiuni pentru descărcare și instalare TV-Lite găsiți aici

Cum spuneam, pentru a folosi programul la adevăratul potențial, este necesar să aveți instalate Acestream și Sopcast.

Acestream e noul trend pentru TV P2P.  Recomand să căutați pachetul Snap, astfel încât vă va fi ușor să-l instalați pe Ubuntu și distribuțiile derivate din el. Oficial îl luați de la adresa următoare.

https://snapcraft.io/acestreamplayer

Sopcast, în schimb, pare a pierde teren, este din ce în ce mai puțin folosit, iar pe Linux pare abandonat de-a binelea. Utilizatorii mai experimentați pot să încerce să îl instaleze, dar este distribuit ca binar pe 32 biți ce necesită libstdc++5. Mai multe despre el găsiți la link-ul de mai jos:  

http://www.sopcast.org/download/linux.html

Vizionare plăcută!

Actualizare listă radiouri

01/11/21 18:41:10

Am modificat un pic formatul listei și am adăugat câteva posturi 

read more…

Github project: Free and "legal" IPTV channels list

12/26/20 19:48:09

I must confess I stumbled across this list, while trying the new IPTV app, called "Hypnotix", that I understand, will be included by default in Linux Mint.  This list is the output of a Github project called "Free-IPTV".

read more…

Cum configurăm corect Acestream pentru Windows

12/05/20 13:15:45

În acest articol vom vedea cum se rezolvă două posibile probleme de configuratie pe care le avem pe Windows în legătură cu Acestream. Prima  problemă constă în faptul că Acestream pornește o dată cu sistemul de operare. A doua problemă este a cache-ului, care poate ocupa mult spațiu pe disc.

Update: Am inclus modificarea locației live-cache-ului, de pe disc, în memorie (mulțumim Redelre).

read more…